19 Nisan 2024
Cuma
08 Şubat 2014 , Cumartesi  22:05

Dört sektörü buluşturan fuarlara büyük ilgi

BURSA - Bursa'da 1 Aralık'ta açılan, metal ve sac işleme, elektrik, elektronik, otomasyon, hırdavat ve iş güvenliği sektörlerini buluşturan 4 fuarı, 30 ülkeden 36 binden fazla kişinin ziyaret ettiği bildirildi.
Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) desteğiyle düzenlenen, Bursa Metal İşleme Teknolojileri, Eleco 2011, Bursa 2. Hırdavat ve İş Güvenliği ile Sac İşleme Teknolojileri 2011 fuarları, 1-4 Aralık arasında gerçekleştirildi.
Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarlar 21 ülkeden 351 firma ve temsilcisinin katılımıyla yapıldı ve 30 ülkeden 36 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.
Üretime güç katan fuarlar, metal ve sac işleme, elektrik, elektronik, otomasyon, hırdavat ve iş güvenliği konularındaki lider üretici ve ihracatçı firmalar ile yurt içi ve dışından gelen profesyonellerin iş bağlantıları kurmalarına imkan sağladı.
Ülkenin ve bölgesinin en kapsamlı buluşması olarak sektörlerinde büyük iş imkanları oluşturan fuarlarda, her türlü üretim aşamasında ihtiyaç duyulan, sac işleme makinesinden CNC tezgahlara, elektrik, elektronik ve aydınlatmadan iş güvenliğine, hırdavattan el aletlerine kadar geniş bir alanda kullanılan tüm ürünler bir arada sergilendi.
Fuarlar kapsamında ayrıca, "İcatlar 2011 Fikirler, Buluşlar, Yeni Ürünler Sergisi" açıldı. Patent bilincini uyandırmak, bu konuda farkındalık yaratmak ve önümüzdeki yıllarda uluslararası bir etkinlik haline getirmek amacıyla "Patent, Faydalı Model ve Endüstriyel Tasarım" alanlarında tescili olan firmaların ve ürünlerinin sergilendiği etkinlik, Türkiye'de ilk kez sanayi fuarlarıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.